Грипът дойде, как да го избегнем

Грипът и настинката при едно малко дете могат да бъдат истинскиа кошмар. Неукрепналата имунна система ни изправя на нокти. А възможните усложнения са много по-рискови, отколкото при един възрастен човек. Затова наблегнете на превенцията.

Какво имам предвид под превенция? Филип ходи на градина от семпември. досега само веднъж е имал сополи. за седмица. И то защото го заведохме по Коледа на селото на мъжа ми. А всички знаем че на село зимата е доста студено, особено, ако в къщата се отоплява само едно помещение.

Разчитаме на плодовете, зеленчуците, супата от домашно пиле, домашно приготвения бъзак и една серия от витамин С (пет дни по една ампула от 2 мл). Изпихме едни марсианци и това е. но по възможност прекарваме поне час-два навън. Разбира се, с почивки, за да се стоплим.

В парка например е далеч по-приятно и полезно, отколкото в мола. Има свеж въздух, вирусите трудно оцеляват на студа навън, може да се тича, да се играе, а после да се стоплите с чай в някое близко кафенце. В мола получавате прахоляк, вируси, тъпчене с нездравословни храни, липса на достатъчно кислород. А кислородът е толкова важен за здравето ни.

Вместо снаксовете от магазина си правим пуканки у дома. не в микровълнова (такава нямаме), а на котлона, както баба едно време. Печена тиква. И плодова салата със сладолед. Хапваме поне две ябълки, купа с мандарини (защото лекуват). Е, и малко пастърма, но отново приготвена у дома.

Най-добрата превенция са храната и движението. Не го забравяйте. И гушкането, разбира се. Доказано е, че децата, които растат спокойно, сред любов и разбирателство, боледуват много по-рядко.

Leave a Reply

%d bloggers like this: