Хари чете история за влакчето Томас

Тази година британският анимационен сериал „Томас и приятели“, заснет по мотиви на книгата The Railway Series на писателя Уилбърт Одри, празнува 75-годишен юбилей.

А създателите на лентата, решиха да пуснат нов епизод като включат и британското кралско семейство. По този повод британският принц Хари записа специален поздрав към локомотивчето Томас, станало любимец и на малкия му син Арчи.

Той представи специалния епизод от Thomas & Friends: The Royal Engine, в който като анимационни герои участват баща му принц Чарлз и баба му кралица Елизабет II. За принц Хари проектът добива особено значение след раждането на малкия Арчи.

Седейки пред камината той представи епизода, държейки една от книжките в ръце и сподели лична история.
„За последните 75 години влакчето Томас успя да стане любим персонаж за много семейства. Той забавлява, учи децата и повдига важни за тях теми, с помощта на развлекателни истории и интересни персонажи. Аз израснах с тези филми и също съм запазил достатъчно спомени, свързани с героите. Заедно с Томас, аз се пренасям на различни нови места и с удоволствие следя приключенията му. Гордея се с това, че сега вземам участие в представянето на новия епизод. Поздравявам проекта с неговата годишнина!, казва той във видеото

Доказателство, че локомотивчето Томас е любим герой на принц Хари са снимки от първия му ден на детска градина през септември 1987 г. На тях той е с чанта, на която има негови картинки.

Локомотивчето Томас се появява през 1945 г. в книжка на Уилбърт Одри. Той измисля приключенията, за да разведрява болния си син Кристофър. Следва цяла поредица и телевизионен сериал.
„Томас и приятели“ започва през 1984 г. и още се излъчва. Показван е в 160 държави.

Новият епизод е сниман през януари в Лондон, когато принц Хари все още изпълняваше своите кралски задължения. Поздравът към зрителите също е записан по това време, преди семейството да се премести да живее в Северна Америка.

В работата над проекта участва още и актрисата Розамунд Пайк, която озвучава новия персонаж наречен „Херцогиня Лафборо“.

Премиерата на новия епизод, излъчен от Netflix, ще е на 1 май в САЩ, а на 2 май във Великобритания. След това ще бъде представа в цял свят.

Leave a Reply

%d bloggers like this: