Здрави малчуганиСъвети за здраве

Кашлица? Три лесни рецепти с банан

Кашлицата може да бъде доста неприятна. Всички помним рецептите на баба от детството – мляко, сода, мед… Ние ви предлагаме три рецепти с банан, които ще се харесат дори децата. И то най-капризните.

Достатъчни са 5 дни, за да облекчите симптомите. Разбира се, заедно с нетрадиционното лечение можете да се доверите и на традиционната медицина.

Бананова каша с мед 

Имате нужда от 1 банан и 1,5 суп. л. мед. Почистете банана добре, намачкайте и смесете с меда. Давайте 4 пъти на ден по мъничко. Рецептата има един минус – бананът бързо почернява. Затова правете малки порции. 

Банан с какао

Имате нужда от 1 банан, 2 суп.л. какао на прах, 1 ч.ч. мляко, 1 ч.л. мед. Бананът почистете добре и го направете на кашица. Добавете какаото и разбъркайте. Млакото затоплете и добавете към банана. Накрая можете да подправите с малко вед на вкус. Най-добре приготвяйте всеки ден, за да е свеж бананът.  

Рецепта N 3

Имате нужда от 2 банана, чаша вода и 1-2 л. захар. Бананът почистете и минете през сито. Добавете водата и захарта и загрейте на водната баня за 5-7 минути. Пие се топло. Най-добре преди лягане, за да се затопли после малчо.

Leave a Reply

%d bloggers like this: