Помогнете на детето да обикне математиката и четенето

Живеем във време, което предлага изобилие от възможности, обещаващи да ни превърнат в перфектни родители, а децата ни в ненадминати малки гении.

Един от най-предпочитаните и иновативни методи са тези, с които борави менталната аритметика. В световен мащаб тя е наложена от години, но у нас навлезе едва през последните две, благодарение на центровете SmartyKids Bulgaria.

Към днешна дата те надброяват 49 в 28 български града

Добре свършената работа в ранните етапи от развитието на човек, е предпоставка за по-нататъшни успехи, затова е добре да избираме мъдро заниманията и курсовете, които да посещават децата ни в невръстна възраст.

Същността на подхода в менталната аритметика се крие в развиването на умение за изключително бързо смятане на ум.

Без реално да се извършват сложните аритметични операции. Това от своя страна допринася за хармоничното развитие на умствените и интелектуални способности на детето.

В заниманията се работи със специално сметало Абакус, познато в древни страни от хилядолетия, и използвано в традиционното обучение на източните държави и до днес.

От септември центровете на SmartyKids Bulgaria вече предлагат и новата си методика SmartyЧетене.

В допълнение към менталната аритметика, тя насърчава малките да могат да се учат на бързо четене с разбиране и да развиват страстта си към четенето на книги.

Част от курса предвижда обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации т.нар. суперпамет.

На SmartyЧетене могат да се запишат деца навършили 7 години.

Те ще преминават през специална диагностика, индивидуално проследяваща нивата на възприемане на текст.Първият урок от курса е безплатен и не обвързва посетителите по никакъв начин. На него се прави презентация на методиката пред родителите и техните деца. Записването става през сайта на съответния център: https://smarty-kids.bg/contacts/

Leave a Reply

%d bloggers like this: