Училище за родители

Мисловни модели мотивират децата

Трудно е, нали? Да накарате детето да отиде на градина? Да седне и да си напише домашните или да си научи урока? Трудно е да го накарате да тръгне за часа по пиано, плуване, математика? Всъщност съществува много по-лесен начин да постигнете това от виковете и скандалите.

Те не решават проблемите. Даже напротив. Задълбочават ги. Освен това и у двете страни остава неприятно усещане. Детето ще ви мисли за лош родител, вие също ще се чувствате такъв.

Чували ли сте за ТЕС – техника за емоционална свобода?

Д-р Ценка Местанска разказва, че децата могат да бъдат много лесно мотивирани. В приятна обстановка и без излишно напрежение. Благодарение на различни мисловни модели тя успява да накара малчовците да повярват в себе си. Успява не само да им вдъхне увереност в собствените сили, но и да ги накара да искат да успяват. Да бъдат по-добри, по-послушни, по-успешни.

Техниката за емоционална свобода е уникален метод за постигане на невероятни резултати.

ТЕС може да помогне на детето да стане по-самостоятелно. Да се справи с проблемите с връстниците. Да преживее без излишни драми и стрес преместването в ново учебно заведение. Прилага се индивидуално отношение.

Техниката не е сложна. Децата могат да я усвоят за няколко минути и да я практикуват у дома. Те са забележителни пациенти, защото не са натоварени с нашите предразсъдъци за нормално и странно. Резултатите обаче са повече от впечатляващи. Можем да ги определим дори като вълшебни.

С помощта на ТЕС не се решават проблеми. Специалистът всъщност помага на детето само да открие верния път и да тръгне по него. Убедено, че иска да върви напред и нагоре.

При работата с деца ТЕС се превръща в забавна игра. Техниката работи дори при малчугани, които не искат да споделят какво ги притеснява. Има начини експертът да стигне до проблема, използвайки различни кодови думи.

„Подготвяла съм шампиони”, казва Ценка Местанска. Тя е горда със своите възпитаници. Благодарение на срещите си с нея те са и по-спокойни, и по-мотивирани, и по-добри.

Летните срещи на Ценка Местанска с децата оставят незабравими спомени

Д-р Местанска е предвидила специални ретрийти през летните месеци. За повече информация вижте нейната фейсбук страница.

Предстоят и няколко срещи с родители и деца в столицата и страната, за да се запознаят с ТЕС и неговите възможности. Ако проявявате интерес, заявете своето желание за участие във фейсбук.

Ценка Местанска е психолог, ТЕС експерт. Занимава се с аюрведа и хомеопатия. Предстедател на българската ТЕС асоциация.

Leave a Reply

%d bloggers like this: