National Geographic организира интересни работилници съвместно с „Музейко“

От 22 април до 25 юни 2017 г., всяка събота и неделя от 13:00 ч. до 14:00 ч. и от 14:00 ч. до 15:00 ч., образователният канал National Geographic, съвместно с детски научен център Музейко, организира поредица от работилници за деца на 7 или повече години. В групи по 10, малките откриватели ще могат да участват в експерименти, свързани с някои от най-големите открития на Айнщайн – Брауновото движение, фотоелектричния ефект, както и Специалната и Общата теория на относителността.

Eкспериментите ще бъдат съпроводени с указания за изпълнението им и допълнителна информация. Освен това, децата ще подготвят факсимилета на първите страници на оригиналните статии на Айнщайн, които излизат през 1905 г. – годината на чудесата за учения, когато той е публикувал най-големите си открития във физиката.

Всички деца на възраст 7 и повече години, които желаят да се включат в работилниците, са добре дошли в Музейко. Заниманията, за които не е необходимо предварително записване, са включени в билета за Музейко.

Алберт Айнщайн е една от най-великите личности на XX век, която ще остане завинаги в историята със своите научни достижения. Малцина обаче знаят какъв е бил той като юноша, съпруг, баща или приятел. На 23 април (неделя) от 21:55 ч. National Geographic ще излъчи премиерата на iсвоята първа изцяло игрална продукция – „Геният“, базирана на книгата на Уолтър Айзъксън „Айнщайн“, която разказва за човека зад брилянтния ум. Или как Алберт е станал Айнщайн. Поредицата надниква в живота на великия учен отвъд общоизвестното. Епизодите ще се излъчват всяка неделя от 21:55 ч., а повторенията ще бъдат в сряда от 20:55 ч. и в събота от 20:00 ч.

Leave a Reply

%d bloggers like this: