По-често спете с децата

Ако вечер си лягате с малчо и го гушкате, докато заспи, това е полезно за здравето му, твърдят учени. Особено полезна е тази практика като профилактика срещу различни психични заболявания.

Всяка вечер милиони мами и татковци влизат в детската стая, за да седнат до леглото, да прочетат приказка и да пожелаят лека нощ. Едно ново изследване обаче показва, че за детската психика е много по-полезно мама не просто да постои до леглото, но и да си легне до детето, и да го гушне. Много родители мислят, че това ще „развали“ режима на наследника им, ще го разглези. В действителност обаче практиката е много ефективна като профилактика при психични разстройства, които могат да се появят в тийнейджърска възраст.

Нарича се емоционално близко възпитание. Дълго време специалистите съветваха родителите да слагат децата да си лягат в едно и също време. новият подход във възпитанието се базира повече на потребностите на малчовците и на поддържане на по-близък контакт с тях. Става въпрос, че няма нищо лошо в това да спите с дечко, да сте по-нежни с него, да го гушкате по-често. Това поведение се препоръчва горещо от американският педиатър д-р Уилям Сирс.

Едно ново изследване на британски учени показва, че емоционалното възпитание помага на децата да станат по-независими и успешни в една по-зряла възраст. Ако майката е успяла да постигне един по-близък контакт и тясна емоционална връзка, когато децата влязат в трудния период на пубертета, те ще й имат пълно доверие. А това означава, че ще можете да ги спасите от вредните навици, вредното влияние и опасното поведение.

Leave a Reply

%d bloggers like this: