ТЕС помага на малчо да се справи със стреса

ТЕС или Техника за емоционална свобода (EFT) работи като акупунктура, но без игли.

Техниката, при която лекичко се потупват определени точки от тялото, може да бъде много ценна при решаването на различни проблеми. От тревожност или стрес при децата, до липсата на мотивация или преживян тормоз.

Стресът е често срещан през по-голямата част от живота ни. Особено сега, във време на пандемия, когато често оставаме у дома. Липсват ни социални контакти, а децата дори учат често вкъщи… И тревожността може да се окаже пагубна.

Редица специалисти посочват ТЕС като онази форма на алтернативната медицина, която може да помогне. И на малки, и на големи – да се справят с тревожността.

Техниката за емоционална свобода (ТЕС), при която с пръсти се потупват определени точки от тялото, е известна още като „психологическа акупресура“. Или с други думи – алтернативно лечение на физическа болка и емоционален стрес.

В основата си ТЕС има голяма прилика с акупунктурата. Защото потупването се осъществява в определени меридианни точки. Или енергийно горещи точки – за възстановяване на енергийния баланс на тялото.

Дисбалансът в потока на енергия в тялото, причинен от стрес, демотивация, негативно влияние, води до влошено здравословно състояние и блокажи на различни нива.

Потупвайки в определена последователност някои точки от тялото, вие ще възстановите енергийния баланс и ще разрешите както емоционални, така и физически проблеми.

Човешкото тяло притежава свойството да се самолекува. Но стресът и емоционалните преживявания често ни изтощават повече, отколкото можем да „поемем“.

С помощта на ТЕС обаче вие можете да възстановите връзката между ума и тялото.

И така да се справите с доста сериозни проблеми като: хронична болка, тревожност, депресия, мускулни болки, хронична умора, безсъние; тензионно главоболие, мигрена; проблеми с храносмилането и обмяната на веществата; проблеми с фокусирането и координацията.

Според Джесика Ортнър, съосновател на The Tapping Solution, пандемията, в която живеем вече две години, е идеалното време за практикуването на ТЕС като средство за справяне със стреса.

„Стресът може да бъде много опасен, когато стане постоянен. Може да се стигне до сърдечни заболявания, мускулно напрежение, хронична болка, диабет, наддаване на тегло, стомашни проблеми и проблеми със съня.“,

казва Ортнър.

ТЕС и децата

Тъй като повечето деца не могат ясно да изразят как се чувстват, те показват, че нещо не е наред или чрез истерични прояви, или се затварят в себе си. Това води до натрупване на стрес още в ранна възраст.

Реално ТЕС е едно невероятно средство. Инструмент, чрез който малчуганите могат да се научат да се справят с негативните емоции и преживявания.

Освен това резултатите при децата са много по-бързи и добри от тези при възрастните. Защото малчовците не се интересуват „как“ и „защо“. Те просто са готови да усвоят техниката, за да се почувстват по-добре.

Според редица експерти, ТЕС всъщност „работи“ дори при хората, които не вярват в него и резултатите от прилагането му.

ТЕС може да помогне на децата не само във времето на пандемия, но и при преживяването на по-специфични стресови състояния и ситуации. Като тормоз, провал, проблем в общуването, проблеми с безсънието.

Ето защо, ако откриете своя експерт по ТЕС, можете да му се доверите и той ще върне желанието за успех, ще помогне на детето да се справи с разсеяността и ще му вдъхне кураж да пребори несигурността.

Т.е. ще може да го мотивира да успее, за разчита на себе си, да вярва, че може и да върви напред.

Психологът Ценка Местанска работи с деца от години. И отбелязва страхотни резултати. Както в мотивационен план, така и за справяне с безпокойството.

От 15 януари стартира новата година в „Детска Академия“. Групите са за децата на възраст от 3 до 6 години, от 7 до 10 години и от 11-14 години.

Ако искате да се радвате на здраво, мотивирано и щастливо дете, не се колебайте!

Це с радост ще отговори на всички ваши въпроси. Ще намерите координатите й в страницата на Българската ТЕС асоциация – пишете или се обадете.

Децата заслужават най-доброто!

Leave a Reply

%d bloggers like this: