Училище за родители

В детска градина – да, при баба – не!

Може да ви звучи странно, но е факт. Изследователи от различни държави са стигнали до извода, че е по-добре децата на ходят на детска градина, отколкото да ги гледа баба. И причините са много, при това някои са доста сериозни.

Учени от университета на Глазгоу пък заявиха миналата година, че бабите и дядовците влияят доста лошо на внуците. Те постоянно го тъпчат с лакомства, докато родителите ги ограничават и предлагат основно полезна храна. Освен това бабите и дядовците ограничават физическата активност на малчовците и това води до проблем с теглото. Тези изводи са направени от 56 изследователи от 18 различни държави.

Съществува още един рисков фактор – представителите на по-възрастното поколение по-често са пушачи. И така освен че дават лош пример, те правят внуците си пасивни пушачи, което увеличава риска от 13 вида рак. „Бабите и дядовците вредят на здравето на децата, непреднамерено. Затова най-доброто, което можете да направите за своето дете, е да го дадете на детска градина“, казва д-р Стефани Часбърс от университета на Глазгоу.

Leave a Reply

%d