Защо децата обичат лютеница

Филип я обожава. Наистина. Всяка година правим по една тава в двора на лелята на баща му – баба Кета. Филип обожава и нея.

Особено в почивните дни филийката, намазана с вкусна домашна лютеница е нещо, на което моят син не може да устои. И е разбираемо, нали?

Спомням си моето детство. На двора при баба. В началото на есента върху огъня се слагаше една тенекия, а отгоре се нареждаха червените чушки. И замирисваше едно такова вкусно… После всички продукти се бъркаха в голямата калайдисана тава, докато се получи нещо много вкусно.

Точно толкова вкусно, колкото е и съдържанието на бурканчетата, които излизат от цеха на „Булконс Първомай“. Или лютеницата „с хорото“.

Тази година фабриката навършва 80 години. Солидна възраст за предприятие, което е принудено да оцелява на един труден пазар.

Хората, които работят там казват, че лютеницата си е същата – рецептата не е променяна, защото си е традиция. Използват се само качествени български продукти – добре узрели и вкусни. Предимно от местни производители.

А това означава, че спокойно можете да я предложите на вашите малчовци. Ако си нямате домашна. И ако сте почитатели на малките опаковки и на идеята да се пести храната.

Съвсем отскоро „Булконс Първомай“ разполага с нови мощности за производството на нови, по-малки опаковки. Кутийките са идеални за едно хапване. Няма да ви остане продукт, който да забравите в хладилника и след това да изхвърлите.

Ние от www.malchovci.com подкрепяме инициативата на нашите партньори от www.matekitchen.com за това, че мястото на храната е на масата, не в кофата за боклук.

И още нещо… Да ви е сладко!

Leave a Reply

%d bloggers like this: