550 деца участваха в Петия детски фестивал на изкуствата „Детски усмивки“

На 29 април, Международният ден на танца, в Модерен Театър в София се проведе Пети детски фестивал на изкуствата „Детски усмивки“.Идеята на организаторите на фестивала е да развият  творческите контакти между художествените колективи и да укрепят приятелските връзки между тях, да създадат  възможност децата да изявят най-пълноценно своите заложби и талант в областта на танцовото и музикално изкуство.
През декември ще се проведе Детския зимен фестивал на изкуствата – „Сребърна звезда“ – София 2017″.
Всички желаещи школи от цялата страната могат да се включат като се свържат с организаторите на телефон 0879512003 или пишат във фейсбук страницата „Да танцуваме заедно“.

Международният ден на танца се отбелязва в чест на рождения ден на френския балет-майстор Жан-Жорж Новер, реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като „баща на съвременния балет“. Новер разработва принципите на героическия балет и балета-трагедия. През 1759 г. излиза трудът му „Писма за танца и балета“, в които Новер обосновава принципите на балет-пиесите, в който са въплътени чрез пантомима и танц в съдружие между композитора, хореографа и художника.

(Снимка: Ивайло Байчев)

Leave a Reply

%d bloggers like this: