7 причини защо децата се нуждаят от баба и дядо

Социолози, психолози и експертите, които работят с деца, вярват, че между малчуганите и техните баба и дядо съществува много специална връзка. Връзка, която носи само ползи за децата. И така, кои са тези 7 причини, според специалистите…


1. Децата, които общуват с дядо, баба или и сдвамата, са по-щастливи. Те са по-добри ученици, имат по-добро самочувствие и са по-здрави емоционално, по-лесно завързват приятелства.


2. Развиват позитивни качества – мили са, търпеливи и честни. Бабите и дядовците учат децата да се грижат за по-възрастните хора.


3. Дядото и бабата са връзката на децата с миналото – всяко дете иска да познава корените си, историята на фамилията. Това дава усещане за стабилност.


4. Децата могат да прекарват неограничено време с баба и дядо, време, в което те са абсолютно обичани.


5. Децата споделят по-лесно с баба или с дядо, отколкото с родителите си. Родителите налагат правила, а баба и дядо могат от време на време да ги заобикалят в името на щастието на детето.


6. Баба и дядо винаги са на разположение. Родителите не винаги имат време да изслушват, да играят, да наблюдават. Децата получават от баба и дядо любов в огромни дози, както и внимание.


7. Баба и дядо осигуряват на децата живот, лишен от стрес. Когато едно дете заспи в дома на баба или дядо, то се чувства максимално сигурно и защитено. Родителите понякога не могат да осигурят на децата си напълно спокойна обстановка, гонейки срокове в офиса, притеснени от поредното съкращение, от сметките. баба и дядо са далеч от това, те са тук и сега, даващи любов.

Leave a Reply

%d bloggers like this: