Детски конкурс „Пътят и аз“

Renault България в партньoрство с Министерството на образованието и науката и детски научен център “Музейко” стартира седмото издание на конкурса за детска рисунка под мотото „Безопасност и мобилност за всички“.

Образователните материали по програмата са разработени от педагози и специалисти на Renault. Обучението е насочено предимно към ученици от началните класове. То се концентрира върху основните принципи на пътната безопасност и възпитава уважение към околната среда. Renault България лансира обучителни приложения за таблет на български език през 2016 година.
„За да мотивираме използването на тези материали, организираме конкурс за детска рисунка за всички ученици до 5-ти клас, разделени в две възрастови групи. Децата в 1-ви и 2-ри клас ще рисуват на тема „Как пътувам до училище“, а втората група – 3-ти – 5-ти клас, „Как ще се придвижваме след 100 години“, обясни Мартина Христова, Мениджър Комуникации в „Рено България“.

Отбор от три деца подготвя рисунките по зададените теми и ги изпраща в срок до 30 април 2018 г. На следващия етап представително жури ще избере три отбора победители, които ще бъдат наградени на специално организирана церемония в Детски научен център „Музейко“.

Повече информация се съдържа на уебсайта на програмата http://safetyforall-bg.com/, където могат да бъдат свалени и приложенията.

Конкурсът е част от стратегията на компанията да подкрепи обучението по пътна безопасност от най-ранна възраст.

През 2016 г. по данни на МВР на пътя са ранени 1160 и са загинали 28 деца до 17 години. Чрез програмата ние възпитаваме децата от малки да бъдат внимателни и отговорни участници в движението“.

От тази година партньор на Renault България в програмата „Безопасност и мобилност за всички“ е и Министерството на образованието и науката.

От детския научен център “Музейко” към първата спирка по маршрута си днес потегли и изложбата на колела „Пътят и аз“. 20 детски рисунки, победители в миналогодишното издание на конкурса, ще обиколят 20 училища в страната в рамките на 3 месеца. Изложбата ще се придвижва с куфар на колела. Символично куфарът с детските картини бе предаден от г-н Пирел на г-жа Георгиева от МОН на светофарното кръстовище, част от постоянната експозиция в „Музейко“.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: