Парад на хвърчилата в столичния район Студентски

На 27 април 2017 година от 10,00 ч. децата от подготвителните групи на шестте детски градини на столичния район Студентски ще участват в една интересна инициатива, наречена „Парад на хвърчилата“.
Това е новият проект на район „Студентски“, фокусиран в разнообразяване на формите и методите за извънкласни и извънучилищни дейности, обхващащи децата от всички детски градини на територията на района.

Инициативата е отборна, със състезателен характер и е разделена в три етапа. Първият – щафетни игри. Вторият – оценяване на красотата на изработените от децата хвърчила –  от жури, съставено от представители на НСА и на районната администрация. Третият и най-интересен етап е парадът на хвърчилата, в който участниците ще дефилират със своите творения. В тази категория ще бъде оценявано представянето на хвърчилото в полет. Състезателите ще подготвят предварително своята презентация под формата на съчетание, флашмоб или друго.

Проектът е финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.“

Leave a Reply

%d bloggers like this: