11 неща, които трябва да направите с децата през лятото

Ходете боси по тревата. Да стъпвате по зелената, свежа трева е не само приятно, но и полезно. Освен че стимулирате целия организъм, масажирайки точките, разположени върху стъпалата, вие се чувствате като едно цяло с природата.

Тичайте под дъжда, въпреки че нямате чадър. Топлият летен дъжд няма да ви причини настинка, особено, ако не сте далеч от дъжда. Но пък ще си спомните времето, когато вие сте били малки – да тичате и скачате в локвите без да мислите за нещата, за които ви казват „възрастните не правят така“.

Правете сапунени мехури. Веселието ви е гарантирано само с една бутилка за сапунени мехури. Забавлявайте се.

Устройте си бой с водни пистолети. Идеално занимание за топлите дни. Дрехите съхнат бързо, а купонът е супер преживяване.

Пускайте хвърчила. Забравеното за известно време забавление отново е на мода. Имате нужда от открита площадка без дървета, слаб вятър и добро настроение. Плажът също е добро местоположение.

Натъпчете се с пресни плодове, набрани от клончето в гората. Един пикник в планината ще ви донесе отмора, а набраните по пътя ягоди ще зарадват сетивата ви. Избягвайте тези по пътя защото са по-мръсни.

Плувайте в морето, езерото, реката. Разбира се, внимателно, вземайки всички предохранителни мерки. Усещането няма нищо общо с плуването в басейн.

Карайте велосипеди. Топло е, птички пеят, а вие се носите напред, яхнали своето „Балканче“:) Нито едно дете и нито един родител не трябва да се лишават от това лятно удоволствие.

Сплетете вечне от цветя – полски, горски, дори глухарчета. Ако ви се стори твърде трудно, просто наберете букет и го занесете у дома, за да ви напомня за разходката.

Посрещнете изгрева. През лятото нощите са кратки, можете спокойно да жертвате една от тях, за да отидете на хълма, на терасата под звездите, и да почакате, докато тъмнината се разнесе и на нейно място се покаже светлината на слънчевите лъчи.

Leave a Reply

%d bloggers like this: