Как да се забавляваме в жегите

Здравейте, мами и татковци:) Все още не сте тръгнали за морето или планината, на работа сте, децата се мотаят у дома и вие полудявате? Решението е лесно. Забавлявайте се.

Първото ни предложение е за игра извън територията на дома – вземете одеало за пикник, топка, воден пистолет и отидете в парка. Разбира се, преди да излезете, задължително се намажете със слънцезащитен продукт.

Ако към 10.00 часа вече сте парка и сте разположили одеалото на някоя равна полянка, ще можете да похапнете на хладинка. Към 11.00 извадете водните пистолети и пушки и започнете играта. Към 12.00 се ориентирайте към дома. Слънцето вече е много силно. Следва лек обяд и следобедна дрямка.

Второто ни предложение може да бъде продължение на първото или самостоятелно забавление за следобедните часове, когато навън още е прекалено топло за люлки, пързалки и колелета. Т.е. във времето между 16,00 и 18,00 часа. Достатъчно топло е, за да напълните басейна на тераса и да се порадвате на мокрите удоволствия. Хапнете плод, забавлявайте се с децата. Не забравяйте да намажете раменете, ръцете и гръбчето, сложете и шапка.

Третият вариант – точно в часовете, когато е най-топло, влезте в някой от многото интересни музеи – например, Природо-научния, Етнографския… Там температурата е много по-ниска, освен това ще научите и любопитни неща. Със сигурност посещението ще бъде интересно за децата. След еднадвучасова обиколка, можете да излезете навън и да хапнете сладолед в парка. И така към 16,00-17,00 часа ще бъдете готови за игри на площадката.

Leave a Reply

%d bloggers like this: