Разгледайте софийския зоопарк онлайн

Софийският зоопарк се дигитализира. Ново мобилно приложение позволява на всеки желаещ да направи виртуална разходка из алеите и залите на зоопарка, и да се запознае с животните.

„Най-важното е, че ще общуваме директно с нашите приятели и посетители. Те ще научават с едно съобщение за всички активности, което планираме, като Деня на демонстрационното хранене, Денят на носорога и други опции да научават любопитни неща за нашите обитатели.“, каза за БНТ инж. Добромир Бориславов от софийския зоопарк.

Той уточни, че не всички животни се виждат. Но приложението е добра възможност за хората, които живеят извън столицата, да посетят зоологическата градина само с няколко клика на мишката.

Приложението може да изтеглите от тук.

Ето и темите от Зооклуб НОЙ за февруари:

16.02.2020 – „Близки срещи с катерици“– презентация от Петър Кръстев, доброволец в Софийския зоопарк и приятел на катериците. Петър от години подхранва и снима катеричките в Борисовата градина и ще сподели с вас своите наблюдения и опит с тези животни и ще ви покаже чудесните им снимки, които е правил с много любов и търпение.

23.02.2020 – Презентация от Калина Вълчинкова, еколог и доброволец в Софийския зоопарк за Тръста за Диви животни Даръл и Зоологическата градина на остров Джърси, основана от писателя и природозащитника Джералд Даръл. Калина е участвала в курс на тема „Възстановяване на застрашени видове“ в рамките на магистърската си програма със специалност „Консервационна биология“.

Leave a Reply

%d bloggers like this: